Eat stop eat (5:2 dieten) – Fastedag 13 – två flugor 2

Eat stop eat (5:2 dieten) – Fastedag 13, måndag den 25 november 2013, vikt 78,2 kg

13:e fastedagen med eat stop eat.

Om du läste min föregående post så vet du att detta blir min andra fastedag i rad. Jag fastade nämligen igår (söndag) också.

Anledningen att det blev två dagar i rad var mest en slump. Jag missade att ha min andra fastedag under förra veckan innan söndag. Och denna vecka så är min enda möjlighet (på grund av olika anledningar med jobb och vänner med mera) att fasta nu på måndag och sedan senare i veckan på fredag.

Alltså blev det två fastedagar på rad.

Hur det funkar med eat stop eat (5:2 dieten) två dagar i rad

Men det rör sig alltså inte om att fasta i två hela dagar. Utan jag äter middag som vanligt varje kväll. Komihåg att syftet med fastan är helt enkelt att låta kroppen ”vila” från mat under 24 timmar.

I detta mitt fall så blir det alltså 24 timmars fasta, följt av 24 timmars fast igen och därefter som vanligt igen.

Var lite skeptisk till att detta var en bra strategi innan jag började.

Nu så här i efterhand kan jag konstatera att det var helt OK. Skillnaden på dessa två fastedagar var i princip obefintlig jämfört med två fastedagar med ett par dagars mellan rum under en och samma vecka. Lite förvånande kan tyckas, men det var exakt så jag upplevde det.

Kanske blir det något fler tillfälle under mitt experiment med 90 dagar eat stop eat faste, eller 5:2 dieten som den kallas i media…

Skulle faktiskt vara intressant att testa en gång till för att se om min upplevelse blir den samma, jag vet nu av erfarenhet att upplevelsen av en fastedag kan variera kraftigt från gång till gång. Mycket beroende på dagsform, allmän energi, sömn och många andra faktorer.

Min nästa fastedag blir senare i veckan nu på fredag. Sedan blir det julbord på lördag. Det tycker jag personligen är en av årets höjd punkter. Men jag vet att det finns delade meningar om den saken. 🙂

Och, som vanligt, har du själv testat 5:2 dieten, lämna en kommentar nedan och berätta hur det gick!