Eat stop eat (5:2 dieten) – Fastedag 14 – motivation

Eat stop eat (5:2 dieten) – Fastedag 14, fredag den 28 november 2013, vikt 80,1 kg

Detta blir min 14:e fastedag med eat stop eat, alltså exakt 7 veckor med strikt 5:2 fasta (eller strax över en och en halv månad).

Idag tänkte jag skriva lite om motivation. Jag tror att om du någonsin har provat någon form av ”diet” må det vara fasta, viktväktarna eller något annat så tror jag att du, liksom jag, har upptäckt att motivation är den avgörande faktorn när det kommer till att lyckas nå dina mål.

Hitintills under mitt prov med eat stop eat under 90 dagar så har jag inte så mycket reflekterat över min motivation. Jag har framförallt haft ett praktiskt och ett målinriktat fokus på att göra detta under 90 dagar.

Idag upplevde jag dock något nytt för första gången sedan jag började skriva om mina upplevelser kring 5:2 fastan (och mina resultat). Läs nedan…

Eat stop eat och motivation

Som du eventuellt redan vet så fastar jag alltså två dagar i veckan. Jag har inga bestämda dagar utan bestämmer efter hand som det passar bäst in i min vardag.

I torsdagskväll insåg jag att jag inte skulle ha möjlighet att fasta på vare sig lördag eller söndag. Vilket i sin tur (som du säkert redan har räknat ut) innebar att i dag, fredag var min enda ”chans”.

Nu till saken.

Jag kände verkligen att det tog emot. Ovilja mot ännu en fastedag, speciellt ”redan” i morgon. Det är inte något som jag känt tidigare. Faktiskt tvärtom så har jag i många fall sett fram emot en ny fastedag.

När denna känsla dök upp så funderade jag under ett par minuter allvarigt på att strunta i det hela och hoppa över en dag. Fast innerst inne så vet jag att det inte är det som jag egentligen vill, utan det är det slutliga målet som jag vill nå. Efter att ha kontemplerat saken ett tag bestämde jag mig för att ha min fastedag idag. En fastedag som förövrigt avlöpte utan större motgångar eller energidippar.

Vad jag vill framföra till dig är att du behöver vara beredd på att din motivation kommer att svänga upp och ner över tiden. Det är helt normalt. Ibland kommer det att gå lätt och ibland kommer det att vara tyngre.

Glöm du inte målet, dit du siktar. Och komihåg bara för att det känns tungt idag så betyder det inte att det kommer att kännas tungt imorgon. Det kan tvärt om kännas lekande lätt i morgon. Man vet helt enkelt aldrig.

Om du är beredd och medveten om detta om jag skrivit om så är min fulla övertygelse att din chans att nå ditt mål ökar flerfaldigt.

Lycka till!

PS. Missa inte min nya Eat stop eat review!