Eat stop eat (5:2 dieten) – Fastedag 15 – kroppsarbete

Eat stop eat (5:2 dieten) – Fastedag 15, måndag den 2 december 2013, vikt 80,4 kg

Min 15:e fastedag med 5:2 dieten, eller mer specifikt eat stop eat.

I min vardag så varierar det rätt kraftigt med vad jag jobbar med, vilket gör det här med fastedagar rätt intressant.

Vissa dagar rör jag mig inte ur fläcken utan sitter mest och ugglar framför min dator (jobbar alltså). Andra dagar är jag ute och rör mig och jobbar med kroppen mest hela dagen.

Kanske är du intresserad av om det är någon skillnad att fasta om du är antingen är 1) kontorsråtta eller 2) kroppsarbetare.

Det tycker i alla fall jag.

Mina upplevelser hitintills pekar solklart på att så är fallet (det är alltså skillnad). Jag tror inte att det kommer som någon stor överraskning dock.

Eat stop eat (5:2 dieten) och kroppsarbete

De dagar som jag jobbar hårt med kroppen så har jag tenderat till att bli betydligt tröttare än annars. De dagar jag har jobbat vid datorn så har jag känt mig relativt opåverkad (men inte helt).

Med det sagt vill jag dock poängtera att det också kan variera kraftigt från gång till gång.

Jag har jobbat hårt fysiskt vissa fastedagar utan att känna mig direkt påverkad, och jag har suttit vid datorn andra fastedagar och känt mig rätt sänkt.

Denna dag var en dag som bevisade motsatsen till min generalisering ovan.

Hårt fysiskt arbete mer eller mindre hela dagen (började med plattläggning, följt av rivning av en vägg, följt av vedkörning). Allt detta utan att känna mig nämnvärt påverkad av fastan under stora delar av dagen. Värt att nämna är också att jag inte druckit något annat än vatten och en mugg grönt tee under hela dagen (alltså inget kaffe eller liknande centralstimulerande medel).

Med det sagt, så är det min fulla övertygelse att eat stop eat, eller 5:2 dieten funkar för dig oavsett om du jobbar framför datorn eller om du jobbar mycket med kroppen. Det är naturligtvis olika för olika personer hur mycket man påverkas och så.

Men som jag ser det finns det inget som hindrar dig från att pröva, sedan måste du själv avgöra hur det fungerar för dig i din vardag och i ditt arbete.