Eat stop eat (5:2 dieten) – Fastedag 18 – vana

Eat stop eat (5:2 dieten) – Fastedag 18, fredag den 13 december 2013, vikt 79,8 kg

Denna dag markerar min 18:e dag med 5:2 fasta, eller den mer specifika varianten som heter eat stop eat.

Har egentligen inte så mycket att skriva om denna fredag. En helt vanlig fastedag som avlöpte utan större konstigheter eller några särskilda insikter om fasta.

Efter att ha fastat i 18 dagar så börjar det bli lite rutin över det hela, och det är väl precis som det ska. Jag har hört någonstans att det tar 30 gånger (att upprepat utföra en specifik sak) för att bilda en vana.

Här var förövrigt en intressant artikel jag hittade:

En vana – 30 dagar av fasta

Inte för att jag har fastat 30 gånger än, men jag har gjort mer än 15 gånger i alla fall, vilket är halvvägs till 30, så kanske börjar det hela med eat stop eat fasta helt enkelt bli en vana. Ska bli mycket intressant att se hur det känns efter att ha fastat 30 fastedagar i sträck. Kanske har det blivit en vana då. Eller så har jag lessnat totalt. Haha. Den som lever får se.

Hur som helst. Jobbade på som vanligt idag, med blandad fysisk aktivitet, bland annat med lite målning. Kände ingen särskild hunger eller så under arbetsdagen, men var som (oftast) rätt hungrig på kvällen när det var dags för middag. Som jag har skrivit många gånger förr så påverkar aktivitetsnivån under den gångna arbetsdagen otroligt mycket hur jag känner mig inför middagen på kvällen. Men det är väl helt naturligt såklart, mer fysiskt arbetet kräver mer energi, som i sin tur kräver mer mat. Mer mat och mer energi.

Imorgon blir det julbord igen (mitt andra i år). Intressant nog så upplevde jag fick hade mindre dåligt samveta att äta ”godsaker” – nu när jag ”fasta och allt”. Det är väl inte helt optimalt att sätta i sig massa sötsaker oavsett hur du äter, men det är klart att om du håller på att gå ner i vikt (eller ligger stabilt) så spelar det kanske mindre roll om du gör det en eller ett par gånger då och då. Till exempel till jul.

Allt gott och fasta lugnt!