Eat stop eat (5:2 dieten) – Fastedag 19 – hunger

Eat stop eat (5:2 dieten) – Fastedag 19, måndag den 16 december 2013, vikt 80,3 kg

19 dagar med eat stop eat, snart 20, det känns som en evighet, fast 20 dagar egentligen inte är särskilt mycket över huvud taget.

Idag ska jag börja och skriva från, så att säga, slutet.

Jag var vrål hungrig när det var dags för kvällen middag. Kunder knappast sluta äta.

Har inte upplevt så stark hunger hitintills under mina 90 dagar med 5:2 dieten. Jag menar inte bara att jag var hungrig. Utan det var mer som om jag, eller min kropp, inte kunde få nog. Efter en rejäl middag så var jag fortfarande hungrig och sugen på mer mat (jag tokar det som om kroppen vill ha mer energi).

Här är en intressant artikel som jag hittade läste här om dagen ”Är det farligt att fasta”, en kort artikel ur tidningen hälsa:

När jag bröt min eat stop eat fasta

Jag åt kanske 7-8 klementiner och ett par nävar nötter under kvällen. Normalt sätt så äter jag väldigt sällen på kvällen överhuvudtaget, men idag kändes det som ett måste för att överleva. Typ.

Det är klart att jag inte skulle behövt äta om jag inte ville men å andra sidan så tycker jag att det är bättre att följa kroppens signaler och ge den vad den vill ha. Då menar jag inte att du ska stoppa i dig massa godis för att du är godissugen eller så. Mer att du kan gå på din intuition och avgöra om du behöver energi eller om du bara är ”sugen” och sedan, förstås, äta nyttigheter (relativt godis i alla fall) oavsett vad. Men som sagt det är min personliga filosofi. Jag har märkt att min sambo till exempel har en annan strategi. Hon äter det hon vill, alltid, men alltid i små mängder. Vill hon ha godis så äter hon godis, men kanske bara ett par biter. Till skillnad mot mig om jag skulle få för mig att äta godis (händer extremt sällan, typ en gång per år) så sätter jag i mig ett par kilo åt gången.

Hur som helt, annars avlöpte även denna dag utan större händelser, men som jag skrev ovan, var jag ovanligt (extremt) hungrig när jag bröt min fasta på kvällen. Något som jag aldrig tidigare upplevt så starkt under mina 90 dagar med eat stop eat.