Eat stop eat (5:2 dieten) – Fastedag 4 – för kort

Eat stop eat (5:2 dieten) – Fastedag 4, söndag den 27 oktober 2013, vikt 81,0 kg

4:e fastedagen i min serie 90 dagar med eat stop eat, eller 5:2 fastan som den kallas i media.

Har egentligen inte så mycket att säga om denna dag.

Dagen framflöt tämligen händelselöst, kände mig väldigs lite påverkad av fastan på det stora hela. Kanske kroppen börjar vänja sig vid återkommande fastedagar?

Eller, så hänger det mer ihop med vad du gör under dagen.

Jag gjorde inget särskilt ansträngande under denna dag utan var mest med min dotter samt tillbringade lite tid framför datorn och surfade runt på webben.

Slutade eat stop eat fastan för tidigt…

Värt att notera är att jag avslutade fastan en timme för tidigt. Det vill säga det blev 23 timmars fasta i stället för normala 24 timmar. Det berodde helt enkelt att jag med kortvarsel blev bortbjuden på förlovningsmiddag, och att jag inte kände för att tacka nej till förrätten. Haha. Tror inte att det har någon större betydelse på det stora hela. Känns viktigt för mig att kunna vara flexibel även med denna typ av livsstil. Mer så att det inte går ut över din sociala tillvara.

På den noten, tycker jag att det fungerat överförväntan hitintills. Påverkan på min omgivning, eller rättare sagt, min sociala tillvara har varit närmast obefintlig. Det känns ju som ett bonus. Fast jag kan tänka mig att det är väldigt stor skillnad mellan hur det skulle kunna fungera för olika personer i olika livssituationer eller arbetssituationer för den delen. Inte så lätt att hålla sig till fasta om du till exempel förväntas gå på representations middagar stup i kvarten.

2 veckor har gått nu, det vill säga cirka en sjättedel av mitt lilla försök med eat stop eat (5:2 fastan). Jag gissar att de flesta (alla) är intresserad av denna typ av fasta främst för viktminskning. I varje post skriver jag ner min vikt på morgonen innan fastan börjar. Än så länga är det svårt att säga om min vikt har påverkat i någon större om fattning. Ligger kvar ungefär där jag började, men då ska du komma ihåg att 2 veckor är en väldligt kort tid! Vi får se vad som har hänt efter ett par månader i stället…