Eat stop eat (5:2 dieten) – Fastedag 6 – energi

Eat stop eat (5:2 dieten) – Fastedag 6, fredag den 1 november 2013, vikt 80,8 kg

Min sjätte fastedag med eat stop eat, en typ av periodisk fasta som brukar benämnas 5:2 dieten i tidningarna och av ”allmänheten”.

Detta är ett inlägg i min serie om 90 dagar med periodisk fast, klicka här om du vill veta mer.

Denna dag har varit lite blandad vad det gäller energinivåer.

Det beror antagligen främst på att jag har gjort lite olika saker. Började dagen med relativt hårt fysiskt kroppsarbete. Nämligen ned grävning av fiberkabel. Jobbade med detta (hand grävning med spade) i närmare 3 timmar. Började med detta direkt på morgonen (en fin dag med sol förresten) och det kändes helt utmärkt i början. Men efter ett par timmars grävande utan frukost så kände jag mig rätt sänkt men jag fortsatta ändå ytterligare en timme eller så. Varvid jag kände mig ännu sänktare… så klart.

Efter detta gick jag in och drack ett glas med varmt vatten blandat med lite malda nyponskal (osötat pulver om du undrar). Piggnade till lite och gick och tog en dusch, varvid live kändes mycket bättre.

Eftermiddagen ägnade jag mig åt kontorsjobb och trots förmiddagens eskapader så kände jag mig helt ok, till och med pigg, under eftermiddagen.

Energi- och viktpåverkan med periodisk fasta

Det verkar som om mina energinivåer under en dag med periodisk fasta kan variera högts väsentligt. Bara för att jag under något tillfälle blir sänkt och låg på energi underdagen så betyder det inte att resten av dagen är förstörd. Kroppen verkar kunna återhämta sig rätt bara, även utan mat. Kanske är det så att den börjar bränna fett i stället och på så sätt fylls energi depåerna på efterhand. Men dock långsammare än man är van vid om man till exempel sätter i sig en banan eller två.

Här är en liten samman ställning över min vikt under alla mina fastedagar (hitintills):

  1. 82,2
  2. 81,5
  3. 80,4
  4. 81,0
  5. 81,1
  6. 80,8 (idag)

Så, påverkar periodisk fasta vikten. Jag lämnar det till dig att avgöra huruvida min vikta har påverkats eller inte… Vad tycker du? Lämna en kommentar nedan och berätta om du har några erfarenheter av någon form av periodisk fasta!