Eat stop eat (5:2 dieten) – Fastedag 8 – pizza

Eat stop eat (5:2 dieten) – Fastedag 8, lördag den 9 november 2013, vikt 80,5 kg

Den 9 november 2013 blev min åttonde fastedag med eat stop eat.

Det betyder alltså fyra veckor, nästan två månader eller 28 dagar med denna typ av 5:2 fasta.

Det betyder också att jag har nått en tredje del igenom mitt ”försök” i min serie 90 dagar med eat stop eat.

Tycker att det har gått mycket bra än så länge på det stora hela. Det är klart att jag märker av fastan, och det inte alltid på ett så positivt sätt. Undrar du hur fastan påverkar vikten så kan du själv se hur min vikt har sett ut hitintills. Varje fastedag väger jag in mig på morgonen och överst i varje post som jag gör efter mina fastedagar kan du se vad jag vägde just den dagen.

Första fastedagen vägde jag 82,2 kg i dag (på morgonen) vägde jag 80,5 kg.

Med det sagt så vill jag poängtera att min vikt (och din för den delen) kan variera rätt kraftigt från dag till dag. Detta beror bland annat på vad du har ätit innan, när du var på toaletten sist, hur mycket du har druckit, om du har motionerat, bastubadat eller svettats mycket på det stora hela, med mera.

Med det sagt så ser det i alla fall helt klart ut att vara en nedåt gående vikt trend för mig. Även om man tittar på snittvikten över tiden. Vilket är vad man måste göra för att kunna säga något vettigt.

Eat stop eat och pizza fastedag

Denna fastedag avslutade jag med en pizza middag.

Jag äter extremt sällan pizza och även om jag tycker att pizza är gott och så är det inget som direkt lockar mig.

Idag blev det i alla fall pizza (av olika anledningar) efter 24 timmar fasta.

Vet inte om det beror på fastan eller inte, men efter middagen med pizza kändes det jag mig inte särskilt nyttig och tillfredsställd med denna middag. Kändes som om jag mycket hellre skulle ha velat äta något mer ”nyttigt”, kanske helt enkelt kyckling och ris, eller något liknande.

Detta med fasta gör, som jag har upplevt det, att jag blir mer medveten om maten jag äter, hur jag äter den och vad den smakar etc.. Detta säger jag och menar i en hundra procent positiv bemärkelse. Jag vet att det skrivits en del om risken med ätstörningar och så vidare. Vad jag menar har inte ett endaste dugg att göra med detta utan mer ett allmänt uppvaknande från ett omedvetet stressande typ av ätande som antagligen varken är bara för varken magen, eller kroppen i stort.

Som vanligt, lämna en kommentar, och lycka till med din fastedag, allt gott.