Eat stop eat (5:2 dieten) – Fastedag 9 – trött

Eat stop eat (5:2 dieten) – Fastedag 9, måndag den 11 november 2013, vikt 80,5 kg

Hejsan, har du följt mina tidigare inlägg in min serie om 90 dagar med eat stop eat (en typ av intermittent fasta (*)) så vet du att detta är min 9:e fastedag (i en serie av totalt cirka 25 stycken fastedagar med intermittent fast).

Detta blev på det stora hela en rätt tung dag för mig.

Som jag redan har upptäckt och skrivet om (och som du säkert fattar själv) så påverkar fastan mitt humör, välbefinnande och energinivå väldigt olika beroende på dagsform, vad jag gjort dagen innan, vad jag ätit dagen innan, vad jag gör under själva fastedagen och så vidare.

Faktum är att själva upplevelsen av den intermittenta fastan kan bli helt fantastiks olika från gång till gång.

Hur intermittent fasta påverkar dig och din vardag

Ena gången nästan helt som vanlig och nästan helt opåverkad av fastan, nästa gång helt sänkt och mer eller mindra helt slut efter en dag med fasta. Denna dag var en sådan dag.

Vet inte riktigt vad det berodde på tyckte inte att jag gjorde något särskilt underdagen. Lite blandade aktiviteter. Bland annat golvläggning ett par timmar på morgonen (som jag faktiskt kände mig tvungen att avbryta på grund av att jag kände mig direkt dålig och helt ofokuserad). Sedan en del arbete framför datorn. Allt blandat med lite barnpassning och en del (nödvändig) vila mellan varven.

På morgonen och förmiddagen kände jag mig direkt illamående, jag vill bara säga att det är inget som jag brukar känna av. Det vill säga illamående är inget som jag är van vid att ha. Sedan på detta mer eller mindre huvudvärk under hela dagen.

Bröt fastan på kvällen med kycklinggryta. Kände mig medel hungrig och var tvungen att äta i långsam takt för att få i mig maten. Inte för att det var något negativt med det, snarare tvärt om. Att äta långsamt och lugnt är bra för matsmältningen och välbefinnandet i allmänhet. Som du säkert redan vet.

Just idag, ser jag inte direkt fram emot nästa dag med intermittent fasta. Fast som jag vet (och som du kanske vet om du läst mina tidigare inlägg) så kan en fastedag också vara helt ok, eller till och med bättre än en vanlig matdag.

Det verkar helt enkelt inte som om det på förhand går att veta hur du påverkas av en fastedag med intermittent fasta.