Eat Stop Eat (5:2 dieten) – Fastedag 1 – helt sänkt

Fastedag 1, 2013-10-14, måndag, vikt 82,2 kg

Min första fastedag med Eat Stop Eat (eller 5:2 dieten) . Mitt första inlägg i min serie 90 dagar med eat stop eat (5:2 fasta).

Min “sista” måltid blev middagen på söndag kväll kl. 18. Vaknar på måndag morgon och känner mig hungrig (som jag brukar). Är dock besluten att denna dag ska vara den första fastedagen för mig. Till ”frukost” blir det två muggar buljong (som jag har kokt själv på kycklingben). Väldigt välgörande att få i sig något varmt och buljongen minskar ungerkänslorna betydligt.

Jobbar som vanligt vid datorn underdagen. Är helt fokuserad på jobbet så jag har inte en endaste tanke på mat, fika eller annat som har med hunger att göra. Kl. 13.00 är det normaldags för lunch. Känner mig rätt hungrig men det är helt överkomligt.

Jag gå ut för att jobba lite ute och jobbar lite med kroppen. Klyver ved i c:a två timmar. Det går utmärkt, känner mig rätt stark och inte särskilt låg.

Klockan fyra hämtar jag min dotter hos en lekkamrat. Känner mig totalt sänkt och orkar varken tänka eller springa runt med henna. Energibristen gör också att jag känner mig rätt sur och det avspeglar sig på min omgivning. Ingen trevlig effekt av fastan direkt.

Äter igen tillsammans med familjen kl 18 på må kväll efter 24 timmars fasta. Känns lite märkligt att äta igen och märkligt nog så känner jag mig inte särskilt hungrig, faktiskt. Äter långsamt och tuggar maten länge. Jag upplever att jag blir mer medveten om att jag äter, vad jag äter och hur jag äter. Detta till skillnad mot hur jag brukar äta. Nämligen att helt reflekterat vräka i mig all mat så fort som möjligt. Känns som en positiv bieffekt vilket ger mig en bättre mat upplevelse och gör mig mer närvarande under middagen.

Leif GW går ner i vikt med periodisk fasta…

På det stora hela en bra första dag. Även om jag mot slutet, de 3 sista timmarna blev HELT sänkt och på kuppen agerade som en barnunge mot min omgivning.

Har ännu inte bestämt vilken min nästa fastedag ska bli. Troligtvis på torsdag eller fredag.

PS. Har noterat att det står knasigt mycket om olika former av periodisk fasta i pressen just nu.

Till exempel om Leif GW.

Frågan är om det verkligen fungerar på långsikt eller om det bara är hype. Ska bli intressant att se hur länge detta med fasta diet och Eat Stop Eat är intressant för pressen att skriva om.