Prolon Sverige – 5 dagars fasta, mitt test och omdöme

ProLon är ett 5-dagars dietprogram som är utformat för att efterlikna fastan, men med mat. Decennier av forskning gick åt till att utforma denna växtbaserade diet (FMD, fasting-mimicking-diet), och ett kit levereras med allt du behöver för 5 dagar.

Kort introduktion till fasta

Jag kommer inte att gå in för mycket på fördelarna med fasta här, du kan läsa mer om det här, men resultaten går långt utöver viktnedgång. Jag kan rekommenderar starkt att du tittar på dokumentären ”The Science of Fasting”, som finns på Amazon Prime, för att få mer information.

Ända sedan jag såg den och flera andra dokumentärer om fasta har jag fascinerats av tanken att våra kroppar ibland kan dra nytta av en paus för att kunna utföra sitt arbete mer effektivt. Om vi ständigt matar den – får kroppen ständigt jobba med matsmältningen.

Jag älskar mat och vet också att rätt mat kan vara extremt läkande. Men jag tycker att det är logiskt att om vår matsmältning ständigt jobbar, kan andra kroppsfunktioner komma att ställas på undantag.

Tips! Prolon är helt vegetariskt och huvudsakligen växtbaserat, den enda ingrediens som gör att det inte är helt vegan är honungen i energikakorna. Det finns också varningar för kontaminering på vissa av livsmedlen så var medveten om detta om du har allvarliga allergier.

Beställning och leverans

Beställning av 5-dagarskittet. 169 Euro.

UPS leverans av Prolon / L-NUTRA! Jag beställde den 21:e december och paketet kom fram till mig den 29:e december, med leverans till dörren.

Prolon 5 dagars (bildserie)

Klicka på länkarna nedan för att se bilder på exakt vad som ingår i kittet varje dag.

  1. Dag 1
  2. Dag 2
  3. Dag 3
  4. Dag 4
  5. Dag 5

Programmet (vad du får äta)

Jag vet att du är här för att se vad du faktiskt får äta (se även bilder ovan).

Dagarna ser alla relativt lika ut, med dag 1 med mest mat (för att underlätta för dig) medan dagarna 3 och 5 är de mest restriktiva. Det kan vara bra att använda informationen för att planera i förväg inför din startdag.

Det kan vara bra att veta att du alltid får en L-bar till frukost med te, någon version av soppa till lunch (och om du har tur, några oliver och kex), te och/eller fler oliver till mellanmål och en annan soppa till middag. Till och med en efterrätt ingår under 3 av dagarna.

Om du inte är ett fan av oliver eller soppa kommer detta att bli en lite större utmaning än för oss andra.

Närmsta veckorna kommer jag att uppdatera med mina egna erfarenheter här. Kontakta mig.