Eat stop eat (5:2 dieten) – Fastedag 16 – motivation 2

Eat stop eat (5:2 dieten) – Fastedag 16, söndag den 8 december 2013, vikt 80,3 kg

Min 16:e fastedag med den ”nya” modedieten vid namn 5:2 dieten, eller mer specifikt den variant som jag praktiserar eat stop eat.

Om motivation, 5:2 dieten och eat stop eat – igen

Har du läs mina tidigare inlägg i min serie om 90 dagar med eat stop eat (i princip samma som 5:2 dieten) så har du kanske också läst mitt tidigare inlägg om motivation.

Som du säkert håller med om så är motivationen en avgörande faktor när det gäller att ”lyckas” med sin eftersträvade livsstil, må det vara en ny diet eller nya motionsrutiner.

Jag håller mig själv för en högmotiverad person, men det betyder såklart inte att jag aldrig har mina motivationssvackor. De kommer alltid oftast en bit in i ett nytt projekt, alltid som ett brev på posten.

Denna gång blev min andra fasta i denna vecka på söndag, och när jag funderar på saken så är det inte alls den bästa dagen för mig att fasta. Framförallt därför att jag även vill fasta imorgon (det passar nämligen väldigt bra in i mitt schema att fasta på måndagar).

Men saken är den att jag mer eller mindre omedvetet har skjutit fram min fastedag till nästa dag, nästa dag och nästa dag. Till bara söndagen återstod, och då var det inte så mycket att välja på (om jag ville fortsätta enligt mitt förutsagda test – och det ville jag så klart!).

Hur som helst, detta är en typisk motivationssvacka, men som allt annat är det viktigt att komma ihåg att motivation i princip alltid kommer och går. Vissa dagar är det lätt, andra dagar får man kämpa på lite extra. Men genom att hålla slutmålet i sikte så är det lättare att motivera sig i stunden, det fungerar i alla fall för mig.

Så, komihåg att även din motivation kommer att gå upp och ned, men tänk då alltid på dit du vill nå så tror jag att det kan gå lättare även för dig!

PS. Kolla också in min nya eat stop eat review (en ny bok om 5:2 dieten)!