Eat stop eat (5:2 dieten) – Fastedag 10

Eat stop eat (5:2 dieten) – Fastedag 10, lördag den 16 november 2013, vikt 80,1 kg

Min 10:e fastedag i en serie av 26 stycken fastedagar över en period av 90 dagar. Under dessa 90 dagar följer jag en typ av 5:2 diet som kallas eat stop eat, detta innebär 5 ”vanliga” dagar och 2 fastedagar per vecka.

Denna dag blev en relativt intetsägande dag som inte kommer gå till historien som något speciell.

Jag kände mig rätt så opåverkad av själva fastan under dagen, men var dock knasigt hungrig på eftermiddagen kvällen. Speciellt strax innan det var dags att bryta min fast vid sextiden på eftermiddagen.

Visserligen så har jag känt mig rätt trött under dagen men det beror nog på andra saker än själva fastan. Jag har nämligen känt mig rätt sliten och trött över huvud taget de sista dagarna. Tror att jag ligger och balanserar på gränsen till att bli sjuk, antagligen en förkylning på gång. Hoppas att jag klarar mig.

På grund av detta så har jag faktiskt allvarligt funderat på att hoppa över en fastedag denna vecka. Tror inte att det är så bra med fasta om du håller på att bli sjuk. Tror helt enkelt att risken att bli sjuk ökar om du går med energibrist, som du ju gör under en fastedag.

Fast, sedan bestämde jag mig för att köra än då. Ska det vara ett riktigt test av eat stop eat så ska det. 2 fastedagar i veckan i 90 dagar oavsett vad. Så en blev en fastedag i dag också och det gick ju bra det också. Känner mig inte direkt mer medtagen än vanligt efter en fastedag och inte sjukare heller för den delen.

Försökte att få i mig ordentligt med vätska under dagen. Jag har märkt att det underlättar rätt mycket. Jämnare energi och mindre svackor under fastan. Särskilt bra tycker jag att det har varit när jag har druckit min älskade buljong. I dag drack jag väl gott och väl en liter till ”lunch”. Buljongavkok på lammben blev det den här gången.

Eat stop eat buljong!

Allt gott och på återseende med eat stop eat serien.