Eat stop eat (5:2 dieten) – Fastedag 3 – helt ok

Eat stop eat (5:2 dieten) – Fastedag 3, tisdag den 22 oktober 2013, vikt 80,4 kg

Min tredje fastedag med eat stop eat fasta blev en väldigt annorlunda upplevelse jämfört med mina två tidigare fastedagar.

Har du lästa mina inlägg från mina två första fastedagar så vet du att fastan tog rätt hårt på mig. Jag blev sänkt, trött och lätt retad. Nu vill jag inte avskräcka dig och påstå att det var ett tok jobbigt eller så. Det var överkomligt, men jag blev helt klart fysisk och psykiskt påverka av fastan.

Denna gång var dock helt annorlunda. För att börja från slutet så kan jag säga direkt att jag i princip kände mig opåverkad av fastan denna gång. En mycket speciell upplevelse, speciellt med tanke på hur jag upplevt det hela innan.

Det visar bara att det finns väldigt många faktorer som styr och påverkar hur du mår under fastan. Troligtvis för att nämna ett par:

  • Hur mycket och vad du ätit dagen innan
  • Hur mycket och hur bra du har sovit natten innan
  • Hur stressad du känner dig (i allmänhet)
  • Hur du jobbar under dagen (fysisk ansträngning vs kontorsarbete)
  • M.m.

Hur min tredje fastedag med eat stop eat fasta såg ut

För det första var denna dag annorlunda på så sätt att jag inte utförde något fysiskt arbete. I princip hela dagen bestod av kontorsarbete vid min dator.
En annan skillnad mot tidigare var också att jag fokuserade på att få i mig mer vätska. Jag började dagen med att dricka upp ett par glas buljongavkok. Egen tillagad på kycklingskrov om du undrar.

Sedan drack jag ett par glas vatten under dag och, sist men inte minst tror jag, drack jag två koppar svart tee.

Allt detta i kombination gjorda att jag fick min hittills bästa upplevelse av en fastedag. Faktum var att det för första gången var helt ok och helt överkomligt.

Nyckeln i detta fall verkade vara 1) låg fysiskaktivitet 2) intag av olika stimulerande drycker.

Kändes skönt med en fastedag som var mindre ansträngande än tidigare. Det gör att jag känner att jag kan se fram emot att fortsätta min 90 dagar med eat stop eat experiment.

På åter seende, allt gott. Fasta lugnt.