90 dagar med Eat Stop Eat fasta (5:2 dieten)

Här kan du följa med mig när jag provar Eat Stop Eat fasta (5:2 dieten) under 90 dagar.

Vill du veta vad som händer med kroppen och knoppen, läs mina inlägg i bloggen. Jag siktar på att skriva ett inlägg per fastedag.

Det blir alltså två inlägg per vecka.

5:2 dieten och Eat Stop Eat

Jag följer en periodisk fasta schema som heter Eat Stop Eat. Det betyder i klar text att jag följer vad pressen oftast burkar kalla för 5:2 fasta, eller 5:2 dieten.

Ibland kan du träffa på benämningen Intermittent fasting. Det är alltså vad 5:2 fasta heter på engelska.

2 dagars fasta i veckan. 5 dagar med ”vanlig” mat i veckan.

Under fastedagarna kommer jag att bara att dricka någon form av vätska och inte äta över huvud taget. Det finns lite olika strategier vad det gäller kaloriintag under fastedagarna. En att du inte äter något alls, en annan att du äter en mycket liten mäng kalorier. Min personliga åsikt är att det i slutänden antagligen inte spelar någon roll. Resultatet blir antagligen samma utan det är mer en fråga om vad som passar dig som person.

Periodisk fasta schema

Min första fastedag i veckan är alltid måndagar. Min andra fastedag bestämmer jag under veckan beroende på hur det passar och hur mitt schema ser ut för just den veckan.

Du kan följa med och se vikten, humöret, energi nivåerna påverkas och huruvida det går att leva ett ”normalt” liv samtidigt som du fastar.

Fasta viktnedgång kg

Du kommer att kunna följa min eventuella viktnedgång i kg (som resultat av fastan). Varje nytt inlägg så kommer att skriva min aktuella vikt. Det verkar som meningen med att fasta för de flesta är att gå ner i vikt, men glöm inte att det finns flera andra positiva hälsoeffekter med att fasta och att använda sig av periodisk fasta oavsett upplägget.

Du har säker liksom jag läst alla positiva effekter som du ska få av att fasta, nu ska jag helt enkelt under 90 dagar testa hur det funkar i VERKLIGHETEN.

  1. Fastedag 1
  2. Fastedag 2
  3. Fastedag 3
  4. Fastedag 4
  5. Fastedag 5
  6. Fastedag 6
  7. Fastedag 7
  8. Fastedag 8
  9. Fastedag 9

Följ med!

PS. Har du egna erfarenheter av Eat Stop Eat och/eller 5:2 dieten, lämna en kommentar här nedan och skriv vad du tycker och vad du har upplevt!